16 454 са българите, постоянно живеещи в Белгия

Тук можете да пишете по въпроси, за които не намирате друга категория.
Потребителски аватар
Velinov
Мнения: 10
Регистриран: пет юли 29, 2011 9:31 am

16 454 са българите, постоянно живеещи в Белгия

Мнениеот Velinov » вт сеп 20, 2011 6:16 pm

Ето една интересна статия на всички, които се питат колко са българите в Белгия.

Регистрираните като постоянни жители на Белгия българи са 16 454, като от 2007 г. насам броят им се е увеличил четворно.

Това сочи статистиката, представена от и.д. министъра на вътрешните работи на кралството Анеми Тюртелбом.

Данните са публикувани днес от вестник "Дерниер йор" и са били съобщени в отговор на парламентарен въпрос, зададен от депутата от Нов фламандски алианс Дафне Дюмери. Въпросът е засягал броя на чужденците в Белгия, пристигнали от страни, присъединили се към ЕС след 2004 г.

До влизането на България в ЕС нашите сънародници, установили се за постоянно в кралството, са били 3904. Сходен е мащабът на увеличението в броя на регистрираните с постоянен адрес в Белгия граждани от останалата част на Централна и Източна Европа.

При румънците увеличението е трикратно - от 10 133 до 2007 г. на 32 321 сега. В информацията се отбелязва, че най-чувствителното нарастване се отбелязва при поляците, които от 11 523 през 2004 г. са се увеличили на 48 241 по последни данни.

http://www.novini.bg/news/20172-16-454- ... D1%8F.html


Потребителски аватар
Thelema
Мнения: 4
Регистриран: пон ное 21, 2011 1:25 pm

Re: 16 454 са българите, постоянно живеещи в Белгия

Мнениеот Thelema » пон ное 21, 2011 2:06 pm

Ммм...да така е,тъй като в България е пълна МИЗЕРИЯ хората се принудиха да емигрират кой на кадето му видят очите.С една дума сме най долното качество работна ръка европейци с ограничения за работа,и в чужбина хич не е лесно и ни го слагат яко отзад ама така ще е имаме ли за съжаление друг избор българите.Само знам едно че България е най-бедната европейска държава и че няма и няма оправия и не скам да живея ж такава гнусна държава,на вън съм вече доста години и не съм видял никаква позитивна промяна в България.Моля се един ден поне за моите деца да израснат и живеят в чужбина и никога да не живеят в мизерия и бедност,насадена злоба и омраза,завистливост и куп други качества и комплекси които притежава нашия народ,но така е за съжаление никой не може да си избере къде да се роди.
Потребителски аватар
Thelema
Мнения: 4
Регистриран: пон ное 21, 2011 1:25 pm

Re: 16 454 са българите, постоянно живеещи в Белгия

Мнениеот Thelema » пон ное 21, 2011 3:59 pm

Не се плашете, има и положителен ефект, може да ни научат и на демокрация. Да ни покажат, че да си гол и бос, не е достатъчно, за да твърдиш, че живееш в Рая !Страшното тепърва предстои.
На почивка в България е хубаво. Ресторанти, Хотели, всички роднини и приятели се събират да те посрещнат. Нямаш време от срещи, разговори и партита. Нямаш време да се огледаш. Да поговориш за истинските неща. Да чуеш какво им тежи на хората и как живеят. Да споделиш на теб какво ти е. Емигрантът в България бързо научава, че не е добре да се оплаква. Веднага те режат: „Ти пък какво искаш. Правиш куп пари, имаш къща, кола, пътуваш си по света." Или пък си мислят: „Този некъдърник и там не може да се оправи. Аз да бях на негово място..." И мислите им се исписват на лицата. Питаш ли за работа, направо ти се скарват като на малко дете. Каква работа бе,ние тук едвам си припечелваме хляба. Нито си тук. Нито си там. Четеш разкази на нови български писатели. Като бисери в калта.Истински изстрадани.Чух последното изказване на Бойко, че мисли за нас, емигрантите! Радост и чудо беше туй! Човекът е решил да върне блудните синове в България, а на Тракия момите щели да ни посрещат с венци,хаха! Ето на това му викам аз воля, решителност, ентусиазъм, преданост, алтруизъм,хахаха.Със заканата си да върне емигрантите в България премиерът ясно дава да се разбере, че за определен срок от време в страната ще бъдат създадени необходимите условия, за да могат емигрантите, да речем от Лондон, Париж, Ню Йорк,Брюксел,Мадрид и т.н.., да се завърнат в родината си без да почувстват сътресение от разликата в социално-икономическия контекст,което няма как да стане. Значи трябва да напишем нова конституция, да извадим всички ченгета от политиката, да обучим грамотни държавни служители и да набутаме в затвора доста народ.Да се координират смислени институции и закони, а такива засега нямаме.Сериозно започвам да се замислям какво,как, къде и по какъв начин трябва да бъде направено, за да ни е готино в родината ни,но за съжаление такъв вариянт няма.Няма и никога да стане минималната работна заплата 1500 евро както в Белгия например и като социалната пенсия във Франция от 500 евро... или безплатно здравеопазване както е в Испания,дори и ако си без работа се лекуваш безплатно.С една дума българите са политически разочарована нация, ограбена от пладнешки хайдути, които продължават да грабят и лъжат докато им позволяваме.Но ето тук трябва да кажем и нещо необичайно: да грабиш нацията си значи да режеш клона на който седиш.Тия, които сме вече в чужбина, знаем това и имаме предимството да гледаме какво става отдалеч. Тия, които са останали и не могат да си позволят тоя лукс, чакат на пратки (легални и нелегални) за да преживеят. Българската емиграция е вече повече от 1.5 милиона, което в долари означава буквално че държавата не би могла да оживее без техните пари, издържащи поне двойно повече стари хора в страната,които умират все по бързо.
Емигрантите, господин министре, няма да се върнат! Бъдете сигурен в това, така както сте сигурен, че утре слънцето пак ще изгрее....
Потребителски аватар
Thelema
Мнения: 4
Регистриран: пон ное 21, 2011 1:25 pm

Re: 16 454 са българите, постоянно живеещи в Белгия

Мнениеот Thelema » пон ное 21, 2011 4:05 pm

Както пеят Контрол:
Напоследък няма нищо ново
Явно времето не е дошло
Дъното е тихо, партера спокоен
А пробуждането е далеч
...

Върни се в “Общ форум”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта