От днес Белгия е триизмерна в Google Street View

Тук можете да пишете по въпроси, за които не намирате друга категория.
Потребителски аватар
schtroumpfette
Мнения: 8
Регистриран: вт авг 23, 2011 8:40 am

От днес Белгия е триизмерна в Google Street View

Мнениеот schtroumpfette » ср ное 23, 2011 3:15 pm

Ето нещо което много ми помага, когато търся някой адрес.
Може да се види как изглежда мястото преди да се отиде.


От днес Белгия е триизмерна в Google

От тази сутрин цялата територия на Белгия се вижда триизмерно в картографските продукти на Google. С помощта на технологиите вече всеки, който ползва някое от съответните приложения - Google Maps или Google Earth, може да направи виртуална разходка по улиците на градовете в кралството и да вижда сградите с обем.
Заснемането на кадрите, с помощта на които вече е възможно потребителят да се "завърта" на 360 градуса на дадено място на картата от гледната точка на пешеходец, отне две години.

Снимките бяха правени от специални автомобили на технологичния гигант, с камери за триизмерен образ, монтирани на покривите на превозните средства. Кампанията не премина леко, защото срещу Google бе заведено дело за кражба на лични данни и в резултат фирмата плати 150 000 евро глоба.
Така бе потвърдено, че при преминаването си през различни обществени места автомобилите на компанията са влизали в интернет чрез отворени wi-fi точки и така (неволно) са събрали лични данни за електронни пощи и пароли на потребителите, които в момента са били онлайн от същия източник на интернет сигнал.

Съобразно изискванията, снимките от Белгия са обработени допълнително след заснемането им, за да се премахнат лични данни като номерата на попадналите в кадър превозни средства.


Върни се в “Общ форум”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост